Koken doe ik nog altijd graag, maar wel gerechten die snel klaar zijn, makkelijk veel van te maken is (voor de vriezer) en dingen die in de smaak vallen. Vandaag deel ik dus vijf dingen die we graag eten. Met ‘we’ bedoel ik de peuter, de baby en ik.

mijn auteursrecht werd geschonden

Bami met spitskool en vegan ‘kip’

Dit blijft we een favoriet. Voor mij omdat het makkelijk te maken is, voor de mini omdat ze geniet van sliertjes, voor de peuter omdat hij dit kent. Wat de boer niet kent vreet ‘ie niet is echt van toepassing op hem. De spitskool snijd ik altijd zo fijn dat het volledig verdwijnt in de bami zodat de peuter dus stiekem toch wat veggies eet.

bruine bonen met rijst

Bruine bonen met rijst (en gerookte tofu)

Nog zo’n kids-proof gerechtje. Voor de peuter omdat hij bruine bonen graag eet (en omdat hij ook kale rijst kan eten), voor de mini omdat ze er een gigantische bende van kan maken terwijl ze eet. Ik ben zelf vooral gek op de hele combinatie van smaken. Soms eet ik het met tajerblad er bij, soms met alleen zuurgoed. Lekker is het altijd.

Pizza met barbecue champignons en ananas

Pizza met barbecue champignons en ananas

Dit is net als patat iets wat ik altijd wel in de kindjes krijg. Ik gebruik graag een magioni bloemkool bodem (verstopte veggies!) en van de champignons maak ik een soort ‘pulled chicken/pork’ achtige substantie en die gaat er ook op. Momenteel zijn de kinders nogal picky in hun vegan kaas keuze, maar de plantaardige mozzarella van Oom Appie gaat er prima in. En ja, ananas hoort wel op pizza.

Super snelle spaghetti met meatballs

De sliertjes are back! Soms heb je van die dagen dat je wel moet koken (want geen restjes) maar dat je eigenlijk geen zin/tijd/energie hebt. Dan is dit echt een fijn gerechtje. Klaar in een handomdraai en zonder poespas. Je kunt eventueel de balletjes vervangen door zelfgemaakte groenteballetjes, maar voor gemak is een kant-en-klaar variant toch ook wel fijn.

lasagne voor mensen met weinig tijd

Lasagne voor mensen met weinig tijd

Ik was bijna vergeten dat dit echt een fijne maaltijd is, al vervang ik tegenwoordig toch vaak de linzen voor vegan gehakt en voor de bechamel laag gebruik ik de basis saus (wit) van Remia met een royale lading kaas. Deze lasagne maak ik echt in 15 minuten, alleen moet ‘ie nog even de oven in. De peuter is niet zo’n fan, die eet eigenlijk alleen het bovenste kaaslaagje (can’t blame him), maar de mini die eet dit maar wat graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *