Easy food puts me in a good mood! Deze zuurkool met rijst en gehakt is zo bizar simpel, ik gok dat Nyjah dit ook al snel kan maken, haha. Perfect geschikt voor de dagen dat je niet wil koken of eigenlijk geen tijd hebt.

Zuurkool met rijst en gehakt

Ik ben een groot fan van zuurkool en in de kast heb ik dus altijd 2 of 3 zakken liggen. Het is makkelijk, goedkoop en lang houdbaar. Normaal maak ik er gnocchi of Surinaamse zuurkool mee. Ditmaal echter iets anders; een simpele maaltijd met ‘gehakt’ en zuurkool. Het doet me denken aan koolrolletjes die ik vroeger weleens maakte, maar dan een super simpele versie zónder de daadwerkelijke rolletjes, haha.

Zuurkool met rijst en gehakt

Gek op zuurkool

Vroeger was ik al gek op zuurkool. Thuis aten we het vaak als stamppot, met een stuk rookworst en jus. Toen ik op mezelf ging wonen ben ik gaan experimenteren. Ik maakte bijvoorbeeld eens een zuurkool quiche (lekker!), zuurkoolsoep (minder lekker) en bigos (geweldig). De laatste tijd eet ik met enige regelmaat gerechten met zuurkool, naast dat het lekker is, schijnt het ook gezond te zijn. Over hoe, wat en waarom het gezond is kan ik geen uitspraken doen, daarvoor verwijs ik je door naar Kim, maar dat het lekker is kan ik je garanderen.

Zuurkool met rijst en gehakt

Een makkelijke maaltijd waar je nauwelijks tijd aan kwijt bent. Ideaal voor een doordeweekse avond.

 • 500 gram zuurkool (uitgelekt)
 • 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
 • 200 gram naturli gehakt (of ander vegan gehakt)
 • 1 rode ui (gesnipperd)
 • 3 tenen knoflook (geperst)
 • 1 eetlepel gedroogde peterselie
 • 1 klein maggi blokje
 • zwarte peper
 • vegan boter
 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet weg tot het weer nodig is. Dit is overigens ook een goed moment om restjes rijst te gebruiken. Dan ben je nóg sneller klaar.
 2. Smelt in de tussentijd wat boter in een diepe pan en fruit de ui, knoflook en het gehakt hier in. Voeg de zuurkool, peterselie en het maggi blokje toe. Schep het geheel goed om en laat zo’n 5 – 8 minuten garen.
 3. Schep de gekookte rijst door de zuurkool heen en breng op smaak met zwarte peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *